Over Nijbergen

Specifieke niche binnen meubelsector

Opgericht in 1974 als toeleverancier voor de meubelindustrie, ontwikkelde het bedrijf al snel een specifieke nichemarkt binnen deze industrie. De producten evolueerden van eenvoudige laden voor alle toepassingen tot een gamma van specifieke en soms unieke meubelonderdelen en klein meubilair. 

Van halffabricaten tot unieke ontwerpen

De belangrijkste verandering greep echter plaats op vlak van de aard van het bedrijf zelf. Van een toeleverancier van halffabrikaten voor de meubelindustrie groeide het bedrijf uit tot een voor België unieke producent van specifieke ontwerpen, vaak ook prototypes of unieke stukken, waardoor het bedrijf het noodzakelijke verlengstuk is geworden van moderne ontwerpbureaus die er met hun plannen terecht kunnen voor het produceren van hun ideeën.

Modernisering machinepark

Teneinde nieuwe ontwerpen snel en efficiënt te kunnen produceren in elke hoeveelheid (vanaf 1 stuk) werd de afgelopen jaren het machinepark drastisch gemoderniseerd. We beschikken over de laatste generatie state-of-the-art CAD/CAM infrastructuur die toelaat stukken te produceren rechtstreeks van een computerontwerp.

Ervaring als toegevoegde waarde

De historische achtergrond als toeleverancier voor de meubelindustrie, brengt veel toegevoegde waarde in het zoeken naar creatieve oplossing voor praktische realisatieproblemen of het produceren van stukken in grotere hoeveelheden.

 Een volledig overzicht van het huidige productengamma, alsook voorbeelden van specifieke ontwerpen die door het bedrijf gerealiseerd werden, kan U vinden op de PORTFOLIO pagina.