Onze diensten

MAATWERK SCHRIJNWERKERIJ

MAATWERK SCHRIJNWERKERIJ

U bent als professional op zoek naar een specifiek stuk op maat voor een bepaalde constructie? Dan bent u bij maatwerk schrijnwerkerij aan het juiste adres. Wij maken alle onderdelen in hout die u nodig heeft, helemaal op maat van uw project.
CNC FREESWERK

CNC FREESWERK

Frezen is een verspanende bewerking waarbij met behulp van een roterend gereedschap materiaal wordt verwijderd. Frezen is een bewerking die met name wordt gebruikt in de metaal, hout en kunststofbewerking. Frezen wordt gedaan op een freesbank, die tegenwoordig vaak computergestuurd is (CNC). CNC staat dan ook voor Computer Numerical Control.
PORTFOLIO

PORTFOLIO

Hier vindt u een overzicht van enkele projecten die wij u met grote trots tonen. Het is slechts een kleine greep uit wat wij voor onze klanten betekenen, maar het geeft u wel een goed inkijk in de mogelijkheden van schrijnwerk op maat en CNC-freeswerk.

Maatwerk schrijnwerkerij voor de professional 

In onze schrijnwerkerij produceren wij kwalitatief schrijnwerk op maat van de professional. Naast halffabrikaten en allerhande maatwerk voor projecten kunt u ook bij ons terecht voor het produceren van prototypes van uw nieuwe ontwerpen of producten.

Specifieke niche binnen meubelsector

Opgericht in 1974 als toeleverancier voor de meubelindustrie, ontwikkelde het bedrijf al snel een specifieke nichemarkt binnen deze industrie. De producten evolueerden van eenvoudige laden voor alle toepassingen tot een gamma van specifieke en soms unieke meubelonderdelen en klein meubilair.

Flexibele productie vanaf 1 stuk

Wij staan garant voor een flexibele productie in gelijk welke oplagen. Zelfs productie van slechts 1 stuk behoort tot de mogelijkheden.

Modernisering machinepark

Teneinde nieuwe ontwerpen snel en efficiënt te kunnen produceren in elke hoeveelheid (vanaf 1 stuk) werd de afgelopen jaren het machinepark drastisch gemoderniseerd. We beschikken over de laatste generatie state-of-the-art CAD/CAM infrastructuur die toelaat stukken te produceren rechtstreeks van een computerontwerp.

Onze troeven

  1. Ruime ervaring

    Opgericht in 1974 als toeleverancier voor de meubelindustrie, ontwikkelde het bedrijf al snel een specifieke nichemarkt binnen deze industrie.

  2. Kwaliteitsvol werk

    Hoewel wij voornamelijk voor professionelen werken, zijn particulieren ook zeker welkom bij ons. Heeft u een uniek stuk maatwerk schrijnwerk nodig voor uw woning, camper, caravan…

  3. Flexibele productie

    Wij beschikken over een volledig uitgeruste werkplaats om alle mogelijke bewerkingen te realiseren.

  4. Oplossingsgerichte aanpak

    De mogelijkheden van hout CNC-freeswerk zijn quasi oneindig. Het is wel belangrijk om rekening te houden met welk type hout we frezen.

  5. Prototypes

    Wij kunnen voor u een prototype maken dat er niet alleen goed uitziet, maar ook kwalitatief aan de hoogste normen voldoet.

  6. Maatwerk particulieren

    Hoewel wij voornamelijk voor professionelen werken, zijn particulieren ook zeker welkom bij ons. Heeft u een uniek stuk maatwerk schrijnwerk nodig voor uw woning, camper, caravan…

Heb je interesse om samen te werken met deze vakman?

Neem gerust contact op om jouw interieurplannen te bespreken.
Het eerste gesprek met onze consultant Etienne is steeds vrijblijvend. 
Op basis daarvan krijg je een offerte voor een voorontwerp.

NEEM CONTACT OP